Digiprent: verhaaltjes voor peuters en kleuters

Verhaaltjes met een eenvoudige verhaallijn rondom herkenbare themaś voor peuters en kleuters; dat kenmerkt de Digiprentserie. Deze serie is in de loop van vele jaren ontstaan en bestaat intussen uit 17 deeltjes.

Alle deeltjes zijn vrij beschikbaar op YouTube en als prentenboek te bestellen via Credu.nl

17 – Wolf in het bos

Er is een Wolf gezien. Alle dieren uit het bos doen hun verhaal, maar is het wel waar? Is er wel een wolf?

Lees meer

16 – Hond op reis

Sem heeft een lui leven. Eten, slapen, rondje lopen, plasje doen, poepje doen, even spelen, eten, slapen… Maar hoe zou het zijn om op reis te gaan?

Lees meer

15 – Wiebelpinguïn

Wobbie wiebelt, waggelt, rent, rolt, stuitert en springt. Altijd en overal. Hij is een echte Wiebelpinguïn. 

Lees meer

14 – Appelliefde

De twee wormen Bor en Loes houden van appels. Maar zijn ze ook lief voor elkaar? Als ze beiden aan dezelfde appel beginnen ontstaat er ruzie over de vraag van wie de appel is.

Lees meer

13 – Bange Boef

Boef blijft voor het eerst alleen thuis. Heel stoer, maar het is toch een stuk spannender dan hij dacht…

Lees meer

12 – Opa Sloddervos

Het leven van Opa Sloddervos is een rommeltje. Maar op een dag bedenkt hij iets waardoor alles anders wordt…

Lees meer

11 – De Vliegclub

De eekhoorns Kees en Noor zijn echte uitvinders. In hun werkplaats zoeken ze in het geheim naar een manier om vliegende eekhoorns te worden. Maar zal het ze lukken?

Lees meer

10 – Feestbeesten

Als Mono de kamer uit gaat dansen Vik en Rof op tafel. Maar als Mono terugkomt…

Lees meer

9 – Winvis

Als Winvis meedoet aan een wedstrijd, wil hij alleen maar winnen. Ook als dat op een oneerlijke manier moet. Klaar voor de start…

Lees meer

8 – Slijm en het geheim

Slijm wil graag een huis. Net als andere slakken. Maar hoe vindt hij een huis dat bij hem past? Zijn vrienden helpen hem in de zoektocht

Lees meer

7 – Hallo Flamingo

Flamingo’s zijn vreemd. Tenminste, dat vinden de boerderijdieren. Maar als Fla & Mingo gaan dansen veranderen ze van gedachten.

Lees meer

6 – Supermaki

Dapper ben je als je ervoor kiest om het goede te doen. En dat doet Supermaki! Als Schildpad, die altijd lelijk tegen hem doet, op een dag op zijn rug ligt, dan helpt Supermaki hem met zijn vrienden.

Lees meer

5 – Het Fopcadeau

Alle pakjes liggen klaar om uitgepakt te worden. Maar wie is het leukste cadeau? Eén voor één vertellen de cadeautjes waarom zij het belangrijkst, mooist, leukst of best zijn. Totdat het Fopcadeau zich laat zien…

Lees meer

4 – Kleurdoosherrie

Geel, Rood en Blauw kunnen prachtig kleuren, maar wat doet Grijs? De mooie kleurtjes vinden dat Grijs niets moois kan maken. Een boekje over pesten, meepesten en oplossen.

Lees meer

3 – Opa Klokspin

In de kerktoren zit Opa Klokspin en hij vertelt een mooi verhaal over vroeger aan Kleine Spin. Er lijkt geen eind aan het verhaal te komen. Maar dan…

Lees meer

2 – Blij uit het ei

Blij, verbaasd, verrast of verdrietig? Een ‘gevoelig’ boekje over een kip, een kuiken en een ei. Kip legt voor het eerst een ei, maar weet niet wat er gaat gebeuren.

Lees meer

1 – De Snoepslang

De Snoepslang neemt je mee langs lekkere snoepjes in allerlei kleuren, smaken en vormen. Reuze lekker, maar als hij teveel eet krijgt hij enorme buikpijn.

Lees meer